9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Blog

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

Kystdirektoratet mangler sikkert bare erfaringer.

Vore kollegaer i Dansk Tang er kommet i klemme i systemet. Sagsbehandlingstiden for en ansøgning om at kunne etablere et tangformeringsanlæg har nu foreløbig varet end 1 ½ år, og imens kan producenter af tangprodukter i både Norge og Sverige få tilladelser på meget kortere tid med de forretningsmæssige og konkurrencemæssige fordele, der naturligvis er…
Læs mere

Gårdbutikken genåbner.

Vores gårdbutik er i løbet af vinteren blevet gennemgribende renoveret. Nye lofter, ny belysning og nyindretning med blandt andet nye bjælkehylder Og nyt parkeringsområde. Endnu mangler vi at færdiggøre kundetoilettet. Den egentlige reception med sammenkomst og åbningstilbud har vi valgt at udsætter til coronarestiktionerne tillader at mere end fem mennesker er samlet. Men Læsø Tang…
Læs mere

Designskolen i Kolding laver innovation for Læsø Tang.

Designskolen i Kolding – Danmarks mindste universitet – gennemfører hvert år en DesignCamp for de studerende. Sammen med udvalgte virksomheder tager man på en rejse ud i fremtiden under temaet: What if …, altså Hvad nu hvis…? I de 14 dage campen varer mødes udvalgte virksomheder med de studerende for at inspirere og udvikle fælles…
Læs mere

Gro Selv deler tang tanker

Det er en fornøjelse at møde engagerede mennesker. Mødet med Foreningen Gro Selv er et eksempel på sådan en fornøjelse. Sammen med Christian Ottesen fra Nordisk Tang var vi som ”tangeksperter” inviteret til arrangementet Tang Tanker i Utzon Centeret i Ålborg, lørdag den 5. december 2020, hvor Gro Selv ønskede at sætte fokus på tang…
Læs mere

Så kom den – den fælles webshop for Læsø

Nogle af Læsøs virksomheder – heriblandt os selv – har i flere år savnet og arbejdet for en fælles webshop med Læsø-produkter. Der har også været forskellige initiativer, men de er alle blevet til ingenting. Enighed og samarbejde er jo ikke vores stærkeste side på Læsø. Det var derfor også næsten forudsigeligt, at den fælles…
Læs mere

Læsø Gin – et samarbejde, der smager rigtig godt.

Torsdag den 15. oktober 2020 præsenteres en helt ny Læsø smag. Den nye smag kombinerer først og fremmest enebær og sukkertang. Der er selvfølgelig tale om en en gin. Det er den lokale livsstilsbutik Læsøshoppen og Læsø Tang, der i et samarbejde har fået produceret en gin hos Knaplund Distilleri. Ginen bliver frigivet ved et…
Læs mere

Tang og politik

SF top har besøgt Læsø og Læsø Tang. Umidddelbart er det ikke specielt politisk at spise tang. Det er sundt, det er bæredygtigt, det er miljørigt, og det giver en god smag i munden. Det er helt sikkert værdier og egenskaber, som alle politiske retninger og politiske partier vil anse for plusord. Men nu var…
Læs mere

Det er tangen, der tæller.

I Politiken MAD i sidste måned – altså i juni udgaven var der stort fokus på lokal mad og på spændende gårdbutikker. Læsø Tang var blandt de tre udvalgte butikker på Læsø, der var præsenteret i magasinet. Også i månedsskriftet Gastro havde vores gårdbutik fået en lille præsentation i juni. Her skrev anmelderen, at som…
Læs mere

Spændende gårdbutikker ligger tæt på Læsø.

I Politiken MAD’s juniudgave bliver læserne præsenteret for de bedste gårdbutikker i Danmark. Magasinet har udgivet et Danmarkskort med navnet Her er landets bedste gårdbutikker fra Falster til Fanø. Ud af i alt 79 butikker ligger de tre på Læsø – og det er jo i forhold til størrelse og befolkningstal langt over gennemsnittet for…
Læs mere

Tang i den daglige mad.

Det anbefales, at man spiser mellem 5 og 10 gram tørret om tang om dagen – og naturligvis ikke den samme slags hver dag. Tang er havets bidrag til grøntsagsmarkedet, og ligesom ingen formodentlig nøjes med at spise ærter, som eneste grøntsag, så bør man heller ikke nøjes med at spise f.eks. blæretang, som den…
Læs mere