9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Blog

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

WWOOFere er nu velkomne hos Læsø Tang.

Læsø Tang omlægger til økologisk produktion hurtigst muligt. Kystdirektoratet har givet grønt lys, og Fødevarestyrelsen er positiv. Det er derfor helt naturligt, at vi gerne vil dele vores interesse for økologi med andre, der også vil yde en indsats for, at vores fødevarer er så rene som overhovedet muligt til gavn for både os selv…
Læs mere

Hvorfor skal vi nu også spise tang?

Det skal man da heller ikke – hvis man ikke vil. Men man kunne da prøve, og det er jo ikke svært at finde en begrundelse: Tang er supersundt med meget få kalorier, Tang indeholder op til 15 pct. protein og et perfekt forhold mellem omega 3- og omega 6-fedtsyrer. Tang har en bakteriehæmmende effekt…
Læs mere

Julegaven fra Læsø 2019

En fødevarekasse med det bedste fra Læsøs Spisekammer – kassen er velegnet som en julegave fra ”en på Læsø” til ”en på fastlandet” – eller som en lokal ”værtindegave” eller spis og drik selv alle herlighederne. I 2018 besluttede en række små fødevarevirksomheder på Læsø at lave en fælles kasse med forskellige produkter. Det var…
Læs mere

Læsø Tang på bordet ved bogpræsentation hos Videnskabernes Selskab

Det var produkter fra Læsø Tang sammen med drikkevarer fra Carlsberg, der var menuen, da det kongelige Videnskabernes Selskab præsenterede nyudgivelsen: Danmarks Havalger bind 1-2 ved en særreception den 20. november 2019 Bogen er skrevet af specialisterne i marine makroalger Ruth Nielsen og Steffen Lundsteen. Læsø Tang stod for menuen ved arrangementet, og der blev…
Læs mere

Fem år med Læsø Tang

Det er fem år siden, vi besluttede os for at prøve, om der kunne blive en forretning og en arbejdsplads i at producere forskellige fødevarer med tang.Det kunne der, og i dag har Rie svært ved at følge med efterspørgslen, og det har været nødvendigt at ansætte deltidshjælp i køkken og butik.Det hele startede, da…
Læs mere

Katrine Klinken was here – Læsø Tang on Youtube.

Læsø Tang har haft besøg af Katrine Klinken. Katrine og Rie fulgtes ad nogle timer, hvor Rie fortalte og beskrev, hvordan Læsø Tang driver virksomhed og fremstiller de meget velsmagende, sunde og bæredygtige produkter – lige fra tangen høstes til den er klar til salg i gårdbutikken, i webshoppen og i de forskellige forretninger og…
Læs mere

Grillet hummer, hummertatar og tang vinder Den gyldne Jomfruhummerklo 2019.

Vinderen blev Kristoffer Ringsing, der havde lagt grillet jomfruhummer, tang, tangkartofler og kantareller, på tallerkenerne ved Jomfruhummerfestivalen på Læsø. Tirsdag var fiskedag i mit barndomshjem. Det var ikke en dag min søster og jeg så voldsomt frem til.Men det var helt fast med mindre juleaften faldt på en tirsdag. For om tirsdagen kom fiskebilen ude…
Læs mere

Professor og ph.d-studerene på besøg hos Læsø Tang

De mange tangarter, der findes i havet ved Læsø, og Læsø Tang var de to direkte årsager til at professor Marianne Thomsen og hendes ph.d. studerende Xuequan Zhang, kaldet Chen, besøgte Læsø en uges tid i marts 2019. Chens forskning handler om at undersøge højværdistoffer som f.eks. poluphenoler, antioxidanter, omega-fedtstoffer, fedtsyrer og sukkerstoffer i forskellige…
Læs mere

Læsø Tang – en virksomhed

Læsø Tang er en lille virksomhed på Læsø, der høster, forarbejder og sælger spisetang.Læsø Tang er høstet som frisk tang i havet ud for de rene strande på Læsø.Herefter er tangen straks renset, tørret i ovn ved max. 60 grader, håndsorteret og vakuumpakket. Tang har til alle tider været anvendt til mange forskellige formål –…
Læs mere