9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Blog

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

Hvordan bruger man det i grunden?

Et tilbagevendende spørgsmål i vores gårdbutik er: Hvordan bruger jeg det egentlig? Tangen altså. Der er ingen tvivl om, at rigtigt mange danske forbrugere er meget positive over for at begynde at spise tang. De er interesserede – og de ved godt, at tang er godt for både sundheden og miljøet, og at det er…
Læs mere

Ruth Nielsen (1944 – 2024)

Foto: Tangnetværket Ruth Nielsen er død.Dansk algeforskning og videnskab har mistet endnu en af de helt store. Og vi har mistet en god ven og mentor. Det var Ole G. Mouritsen, der gav startskuddet til min interesse for tang – men jeg kan i høj grad takke Ruth for, at jeg lærte noget om tang.Ruth…
Læs mere

Øl er ikke bare øl og omvendt.

Læsø Tang er blevet inviteret inden for i ølbranchen. Det er en stor ære og fornøjelse.Naturligvis har tang forskellige egenskaber, som det er værd at udnytte i ølbrygning, og tangøl har været på markedet i flere år. I løbet af den seneste måned er der så kommet to nye øl med tang på markedet: en…
Læs mere

Tangøl – øl med tang – en fantastisk smagssag.

Stort set laver Læsø Tang alle sine produkter selv. Men vi er ikke brygmestre. Ølbrygning overlader vi til folk, der har forstand på det. Og det har Andreas Falkenberg på Ørbæk Bryggeri, der er en del af Naturfrisk Group, og som holder til i det gamle bryggeri i Ørbæk, der i ligger lidt midt i…
Læs mere

Lokale fødevarer – geowashing eller reel kvalitet?

Det er forbudt at greenwashe sine produkter. Det har Danish Crone fået dom for. En gris kan ikke være klimakontrolleret. Indtil videre er det derimod tilladt at geowashe sine produkter. Altså fremhæve sine produkter som noget særligt, fordi de er producerede et bestemt geografisk sted. Der er mange gode grunde til, at lokale fødevarer er…
Læs mere

Sæler og Lav Klørtang i tidlig forårssol.

Det er ikke sandsynligt, at sælerne ligger på stenene og holder øje med, hvordan den lave klørtang vokser sig stor og lækker. Om en måneds tid kan vi begynde høsten, og den sprøde klørtang bliver tilsat lidt olie og sesamfrø, og så er der igen nye tangchips på menuen. Sådan ser klørtangen ud, når den…
Læs mere

Tangkartofler og tang i urtehaven.

Selvom det stadig er koldt og måske også snedækket i urtehaven, så er det allerede nu tid til at starte forberedelserne til årets haveplan. Og det er ved at være sidste udkald, hvis der skal tilføres tang til jorden.Og det er en rigtig god idé at berige sin have med tanggødning. Det har man vidst…
Læs mere

To nye tørrede og granulerede tangspecialiteter på hylderne.

I løbet af vinteren har Læsø Tang produceret to nye tørrede tangspecialiteter: Økologisk Tangmix og Søsalat. Begge produkter er granulerede og lige til at anvende som ingrediens i alle mulige menuer og opskrifter. Som granulat er alle tangens vigtige nærings- og indholdsstoffer naturligvis bevarede. Det betyder, at sundhedsværdierne og de smagsfremmende egenskaber er de samme…
Læs mere

Grøn grød – med tang

I de seneste uger er vi flere gange stødt på artikler, reklamer og opskrifter for Professorens grønne Grød. Begrebet Grøn grød blev lanceret tilbage i 2016 af professor i tarmsundhed Oluf Borby Pedersen. Deraf navnet: Professorens grønne grød. Seneste udgivelse med baggrund i Oluf Borby Pedersens forskning og personlige erfaringer er bogen Mad til glade…
Læs mere

Dronningen underskrev med en pen fra Læsø Tang.

Bemærkede du, at Margrethe underskrev sit livs vigtigste dokument – abdiceringsprotokollen – med en pen fra Læsø Tang? Vi håber, Margrethe også vil lade Frederik arve sin Læsø Tang-pen, så han i fremtiden også kan underskrive love og andre vigtige papirer med en rigtig stabil og god kuglepen. Tak for indsatsen til Margrethe og held…
Læs mere