9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Blog

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

Læsø Tang skal studeres.

Christina, Thea med h og Nadja – tre herlige piger fra Københavns Professionshøjskole – har kastet deres interesse på vores lille tangvirksomhed. Det er så godt. Selvom vi naturligvis prøver at være på forkant med alt, hvad der er værd at vide om tang, så bliver pigerne i løbet af foråret en vigtig del af vores virksomhed.…
Læs mere

Tang og bæredygtighed

foredrag overbeviste mig heldigvis i, at Læsø Tang har fat i noget rigtigt, når vi i forretningsplanen lægger vægt på økologi, bæredygtighed, formidling af naturoplevelser og arbejder på at få de store alger på spisekortet i den helt almindelige daglige kost hos flest mulige danskere.

Rie og Kristoffer Ringsing

På øerne finder du glæde og råvarer

Når en af Danmarks bedste kokke sender en hilsen og roser de produkter, man laver, så kan man kun blive glad. Kristoffer Ringsing, der blev kåret som årets kok i 2019 og i 2021, og for anden gang i træk blev dansk mester i Østergastronomi og som også har vundet Den gyldne Jomfruhummerklo ved Hummerfestivalen…
Læs mere

Der skal to til TANGo.

Det bliver mere og mere naturligt at spise tang. Det er gået op for mange, at tang er en fødevare, der både er velsmagende, sund og bæredygtig. Men det er stadig for mange et spørgsmål, hvordan man spiser tang.Er tang er tilbehør? Et tilsætningsstof? Et kosttilskud? Et krydderi? En ingrediens? Skal tangen koges? Skal den…
Læs mere

Vinterhilsen fra Læsø

Nyhedsbrev, januar 2022 Vi glæder os til at dele en masse spisetang og et spændende 2022 med alle. Der er naturligvis stilstand i tanghøsten lige nu. Tangen er derude, og vi kan allerede se tegn på, at tangen er fertil, det vi sige, at den er i gang med formering. Det er en kold affære,…
Læs mere

..….. jo sundere bliver havet.

I DTU’s flotte tidsskrift Dynamo kan man i decemberudgaven fra 2021 læse en meget spændende artikel med en klar opfordring til at spise mere tang – det er både sundt for en selv og for havet: Jo mere tang vi spiser, jo sundere bliver havet. Susan Løvstad Holdt, der er lektor på DTU’s Fødevareinstitut, står…
Læs mere

Tang på julemenuen

I julemåneden opstår der sikkert op til flere muligheder for at foræde sig. Der vil være sild, laks og fiskefileter, medisterpølse og leverpostej med bacon, krydderfedt og rullepølse, små frikadeller og store frikadeller, mørbradbøffer, hamburgryg, glaseret skinke og andebryst, sylte og blodpølse, æbleflæsk, æg og rejer og risalamande.Og de lækreste tilbehør vil få det til…
Læs mere

Så kom bogen, vi har savnet.

Lilli Gruwiers kogebog dækker et stort behov. Mange gange har vi næsten følt os som en cd-afspiller på repeat, når vi har skullet svare på spørgsmålet: ”Jamen, hvordan bruger man det så?” ”Ja, den måde, vi selv bruger og spiser det ………”. Forbrugerne har efterhånden forstået, at tang både er en sund og en bæredygtig…
Læs mere

Vil du med på safari?

Klokken er 18.00. Det er torsdag – og solen skinner stadig. Det er varmt som midt på dagen. Rie har pakket bilen med bålfade, brænde, waders, skåle, sakse, vand og cider. Hun er på vej til Horneks Odde. Ved P-pladsen venter de første spændte gæster. De kan alle se, at det er Rie, der kommer,…
Læs mere

Tanghøst – og så på en søndag.

Når man har valgt at producere spisetang, er der ikke meget forskel på en arbejdsdag og en udflugt.I hvert fald ikke når det handler om at tage på tanghøst i det lave og rene vand i vores økologiske høstområder på Læsøs nordkyst. Forventningen, når bilen pakkes med baljer, waders, paddleboards, sakse og den gamle rustne…
Læs mere