9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Blog

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

En lille salatfabrik

For nogle måneder siden startede vi en meget lille fabrik. I virkeligheden er det kun en forløber til en fabrik. I to små cylindere dyrker vi vores egen søsalat – ulva lactuca.Søsalat er en meget flittig lille plante. Den fordobler sin egen mængde og vægt på kort tid – en uges tid tager det såmænd…
Læs mere

Når du skal kompensere for julemaden.

Risengrød er en fast tradition for de fleste danskere i juletiden. Kogt på mælk, med kanel og smørklat i midten! Det kan man ikke sige noget dårligt om. Sådan skal det være. Men når risengrøden sammen med alle de andre lækre, søde og fede sager, der hører julen til, er fordøjet og har sat sig…
Læs mere

Den sødeste bibeskæftigelse

Der er en helt særlig glæde ved at høste. Det gælder, når vi om foråret oplever, at de friske skud i vores tanganlæg strutter af energi og velvære og nærmest tigger om at blive klippet af og høstet til vores forretning med økologisk spisetang. Det gælder selvfølgelig også, når havens afgrøder skal i hus om…
Læs mere

Bæredygtighedsfestival i Brønderslev

Det er i år 10-års jubilæum for Bæredygtighed Vendsyssel.  Søndag den 15. september kl. 10.00 er Rie inviteret på scenen for at fortælle om tang som en bæredygtig fødevare – og det er nok ikke tilfældigt. Det er nemlig tangen, der tæller. Selvom spisetang stadig har lidt svært ved at finde vej til almindelige forbrugere…
Læs mere

Tang og styrketræning

Fødevarestyrelsen fortæller, at vi ikke må annoncere med, at tang er sundt. Styrelsens udsendte medgiver dog, at tang er sundt – vi må bare ikke annoncere med det. Det vil vi så undlade, men der er ingen tvivl om, at dagligt indtag af tang har mange gode effekter på kroppens funktioner. En af dem er…
Læs mere

Når vi deler med bierne.

Den daglige omgang med vores ti brune bifamilier kan godt være en lidt af en stressfyldt affære. Bierne vil helst have fred og ro, og de viser sjældent nogen begejstring, når vi roder rundt i staderne efter dronningepubber eller med nye voksplader eller bare for at kigge. Netop her i juli er begejstringen på et…
Læs mere

10-års fødselsdag hos Læsø Tang.

I dag – for nøjagtigt 10 år siden – blev Læsø Tang registreret i selskabsregisteret som fødevarevirksomhed. Ries interessen for tang startede nærmest ved en tilfældighed – et folkeuniversitetsforedrag med Ole G. Mouritsen. ”Det må være mig, der skal skifte fra et arbejdsliv som pædagog til selvstændig tanghøster”, tænkte Rie efter foredraget. Og sådan blev…
Læs mere

Hvordan bruger man det i grunden?

Et tilbagevendende spørgsmål i vores gårdbutik er: Hvordan bruger jeg det egentlig? Tangen altså. Der er ingen tvivl om, at rigtigt mange danske forbrugere er meget positive over for at begynde at spise tang. De er interesserede – og de ved godt, at tang er godt for både sundheden og miljøet, og at det er…
Læs mere

Ruth Nielsen (1944 – 2024)

Foto: Tangnetværket Ruth Nielsen er død.Dansk algeforskning og videnskab har mistet endnu en af de helt store. Og vi har mistet en god ven og mentor. Det var Ole G. Mouritsen, der gav startskuddet til min interesse for tang – men jeg kan i høj grad takke Ruth for, at jeg lærte noget om tang.Ruth…
Læs mere

Øl er ikke bare øl og omvendt.

Læsø Tang er blevet inviteret inden for i ølbranchen. Det er en stor ære og fornøjelse.Naturligvis har tang forskellige egenskaber, som det er værd at udnytte i ølbrygning, og tangøl har været på markedet i flere år. I løbet af den seneste måned er der så kommet to nye øl med tang på markedet: en…
Læs mere