9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Grillet hummer, hummertatar og tang vinder Den gyldne Jomfruhummerklo 2019.

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

Grillet hummer, hummertatar og tang vinder Den gyldne Jomfruhummerklo 2019.

Vinderen blev Kristoffer Ringsing, der havde lagt grillet jomfruhummer, tang, tangkartofler og kantareller, på tallerkenerne ved Jomfruhummerfestivalen på Læsø.


Tirsdag var fiskedag i mit barndomshjem. Det var ikke en dag min søster og jeg så voldsomt frem til.
Men det var helt fast med mindre juleaften faldt på en tirsdag. For om tirsdagen kom fiskebilen ude på vejen, og min mor tog sin pung, der var lagt parat, og gik ud og købte fisk. Det var enten fiskefars, rødspætter eller torsk. En sjælden gang imellem var det nogle med grønne ben.
Men grønne eller ej. Der var ben i det hele – masser af ben, vist også i fiskefarsen. Og så kogte kartofler og tyk persillesovs. Det var uhyggeligt. Men ned skulle det. Og det er jeg glad for.
Så langsomt ændrede min syn på fisk som fødevare sig dog, og jeg var blevet fiskespiser, inden den dag jeg blev indskrevet i folkeregisteret på Læsø.
Men jeg havde jo egentlig aldrig smagt fisk. Altså helt friske og rigtige fisk. Sådanne lækkerier mødte jeg først på Læsø, hvor de blå kuttere og de små fritidsfiskerfartøjer bringer dem i land, mens de stadig spræller, altså fiskene. Og ikke kun om tirsdagen. Det var, blev og er noget andet end fastlandsfisk.
Og jomfruhummeren er den allerbedste, b.la. fordi benene sidder udvendigt på en hummer.
Gode råvarer er alfa og omega i god mad.

Rie og Kristoffer foran sukkertang til tørring
Rie og Kristoffer foran sukkertang til tørring

Skål for den friske jomfruhummer fra Læsø, hurra for at tangen har fundet vej til de danske køkkener og tillykke til Kristoffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *