9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Blog

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

Tanghøst – og så på en søndag.

Når man har valgt at producere spisetang, er der ikke meget forskel på en arbejdsdag og en udflugt.I hvert fald ikke når det handler om at tage på tanghøst i det lave og rene vand i vores økologiske høstområder på Læsøs nordkyst. Forventningen, når bilen pakkes med baljer, waders, paddleboards, sakse og den gamle rustne…
Læs mere

Læsø Tang i VEGO.

VEGO – Sveriges första og störste vegetariske mattidning, april-maj 2021 Under overskriften ÅRETS MATTREND præsenterer journalist Anders Pihl Læsø Tang for de svenske forbrugere og madinteresserede. VEGO har næsten 100.000 læsere, der i artiklen får lejlighed til at læse en masse om tangens mange gode egenskaber og samtidig inspiration til selv at anvende tang i…
Læs mere

Læsø Tang i øl fra Løkken.

Løkkendarisk – et navn der varsler fortælling og stor berømmelse. Læsø Tang har leveret en af de to meget væsentlige smagstoffer i en ny øl fra Løkken bryghus. Det er sukkertangen fra Læsø, som har fundet nåde hos den strenge brygmester, der ikke går på kompromis.Den anden ingrediens, der giver øllen en helt særlig smag,…
Læs mere

Tørringen foregår i en drivhus

Nyt tørrehus – og årets første høst.

Vores tanghøst kom sent i gang i 2021. Utålmodigt har vi ventet og ventet. Men så skete det.Kun et par enkelte gange i løbet af april fik vi høstet et par kurvfulde blæretang og lidt savtang i vores økologiske områder på Læsøs nordkyst. Og vi skrev 5. maj, før vi fik høstet årets første sukkertang:…
Læs mere

Forår – påske og næsten som at begynde forfra

Det er næsten som at begynde forfra – Lyset er vendt tilbage. Det er forår – Læsø Tang er blevet økologisk – Gårdbutikken er blevet nyindrettet – Tørrehuset til den friskhøstede tang er nyt og moderne – Coronarestriktionerne bliver lempet. Påsken er en god anledning til at prøve at sætte tang på menuen. I webshoppen…
Læs mere

Læsø Tang er nu en økologisk virksomhed.

Læsø Tang har været økologisk siden den 15. juni 2020 – altså sidste år. Den dato blev vores høstområder i et af de reneste farvande i Danmark nemlig godkendte som økologiske høstanlæg. Det var en drøj diskussion med Kystdirektorat og Fødevarestyrelsens afdeling for akvakultur, men der blev udvist god vilje.Tanghøst, transport, tørring og alle de…
Læs mere

Kystdirektoratet mangler sikkert bare erfaringer.

Vore kollegaer i Dansk Tang er kommet i klemme i systemet. Sagsbehandlingstiden for en ansøgning om at kunne etablere et tangformeringsanlæg har nu foreløbig varet end 1 ½ år, og imens kan producenter af tangprodukter i både Norge og Sverige få tilladelser på meget kortere tid med de forretningsmæssige og konkurrencemæssige fordele, der naturligvis er…
Læs mere

Gårdbutikken genåbner.

Vores gårdbutik er i løbet af vinteren blevet gennemgribende renoveret. Nye lofter, ny belysning og nyindretning med blandt andet nye bjælkehylder Og nyt parkeringsområde. Endnu mangler vi at færdiggøre kundetoilettet. Den egentlige reception med sammenkomst og åbningstilbud har vi valgt at udsætter til coronarestiktionerne tillader at mere end fem mennesker er samlet. Men Læsø Tang…
Læs mere

Designskolen i Kolding laver innovation for Læsø Tang.

Designskolen i Kolding – Danmarks mindste universitet – gennemfører hvert år en DesignCamp for de studerende. Sammen med udvalgte virksomheder tager man på en rejse ud i fremtiden under temaet: What if …, altså Hvad nu hvis…? I de 14 dage campen varer mødes udvalgte virksomheder med de studerende for at inspirere og udvikle fælles…
Læs mere

Gro Selv deler tang tanker

Det er en fornøjelse at møde engagerede mennesker. Mødet med Foreningen Gro Selv er et eksempel på sådan en fornøjelse. Sammen med Christian Ottesen fra Nordisk Tang var vi som ”tangeksperter” inviteret til arrangementet Tang Tanker i Utzon Centeret i Ålborg, lørdag den 5. december 2020, hvor Gro Selv ønskede at sætte fokus på tang…
Læs mere