På øerne finder du glæde og råvarer
Når en af Danmarks bedste kokke sender en hilsen og roser de produkter, man laver, så kan man kun blive glad.
Kristoffer Ringsing, der blev kåret som årets kok i 2019 og i 2021, og for anden gang i træk blev dansk mester i Østergastronomi og som også har vundet Den gyldne Jomfruhummerklo ved Hummerfestivalen på Læsø, og som har netop forladt sit job som køkkenchef på B-spis i Næstved for at fortsætte sit køkkentrylleri på Vejrøs spisehus, Skipperly, postede for nogle uger siden på Facebook denne beskrivelse af Læsø Tang. Så kan man kun blive glad.
Men det er jo ikke tilfældigt.
På de danske øer kræser vi nemlig for råvarerne.
Samsø har sine grøntsager, kartofler, kål og bær i massevis.
Vejrø har bl.a. sin frugter og mængder af vilde bær og strandplanter.
Skarø har isen.
Christiansøs røgede sild er legendarisk.
Fejø bugner af æbler.
Mors er kendt for sine skaldyr.
Sejerø har sine gæs, som Laurits Siig passer og plejer, indtil de er slagteklare.
Vadehavsøerne kan levere østers og muslinger i tonsvis.
Og på Læsø har vi det hele: kantareller, hummere, kødkvæg, lynglam, honning fra den brune bi, skalotteløg og masser af Læsø Salt. Og så har vi tang i store mængder – høstet i et af Danmarks reneste farvande. Lige til at spise.