9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Blog

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

Grillet hummer, hummertatar og tang vinder Den gyldne Jomfruhummerklo 2019.

Vinderen blev Kristoffer Ringsing, der havde lagt grillet jomfruhummer, tang, tangkartofler og kantareller, på tallerkenerne ved Jomfruhummerfestivalen på Læsø. Tirsdag var fiskedag i mit barndomshjem. Det var ikke en dag min søster og jeg så voldsomt frem til.Men det var helt fast med mindre juleaften faldt på en tirsdag. For om tirsdagen kom fiskebilen ude…
Læs mere

Professor og ph.d-studerende på besøg hos Læsø Tang

De mange tangarter, der findes i havet ved Læsø, og Læsø Tang var de to direkte årsager til at professor Marianne Thomsen og hendes ph.d. studerende Xuequan Zhang, kaldet Chen, besøgte Læsø en uges tid i marts 2019. Chens forskning handler om at undersøge højværdistoffer som f.eks. poluphenoler, antioxidanter, omega-fedtstoffer, fedtsyrer og sukkerstoffer i forskellige…
Læs mere

Læsø Tang – en virksomhed

Læsø Tang er en lille virksomhed på Læsø, der høster, forarbejder og sælger spisetang.Læsø Tang er høstet som frisk tang i havet ud for de rene strande på Læsø.Herefter er tangen straks renset, tørret i ovn ved max. 60 grader, håndsorteret og vakuumpakket. Tang har til alle tider været anvendt til mange forskellige formål –…
Læs mere