Tang i den daglige mad.
Det anbefales, at man spiser mellem 5 og 10 gram tørret om tang om dagen – og naturligvis ikke den samme slags hver dag.
Tang er havets bidrag til grøntsagsmarkedet, og ligesom ingen formodentlig nøjes med at spise ærter, som eneste grøntsag, så bør man heller ikke nøjes med at spise f.eks. blæretang, som den eneste tangart.
Generelt indeholder tang mellem 10 og 20 gange så mange vitaminer som grøntsager dyrket i jord. Og flere af de vitaminer, som tangen indeholder findes slet ikke i jordgrøntsager, B12 vitamin f.eks., men det findes f.eks. i sukkertang. B12 vitamin bidrager til at immunsystemet holdes normalt og mindsker træthed og udmattelse. (Uden i øvrigt at ønske at reklamer, så er B12 et af de aktive stoffer i kosttilskudsproduktet VitaePro).
Som der er forskel på almindelige grøntsager, er der også forskel på tang. Ikke kun i indholdet af vitaminer, sporstoffer og næringsstoffer – naturligvis også i smagen.
Man skal spise sundt og varieret. Det ved alle.
Og det er slet ikke svært. Det er heller ikke svært at få tang med i den daglige kost – både af hensyn til sundheden og smage.
Den enkleste måde er nok at koge en lille håndfuld tang sammen med de øvrige grøntsager og spise det fuldstændig som en anden bladgrønsag. Kogetiden svarer til kartofler – ca. 15 – 20 minutter.
Men kan også stege det med på panden i varm olie i et par
minutter til den er sprød eller bland tangen i wokken, når man tilbereder kød
eller grøntsager på den måde.
Stegetiden svarer igen ca. til samme tid som de øvrige grøntsager.
Læsø Tang giver på hjemmesiden mange tips og ideer til at få tangen med i madlavningen. Siden med opskrifter bliver hele tiden større og større, og i dette forår kommer der en ny opskrift på siden hver uge.
Du kan altså få enkel og spændende inspiration ved at kigge indenfor: https://laesoetang.dk/opskrifter/
Efterhånden kan du samle en hel lille tangkogebog med dine egne favoritter.