9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Opskrifter

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

Selvom det er godt at have en kogebog som vejleder, så er det altid sjovt at eksperimentere, og det er bestemt lovligt.

Når man laver mad med tang skal man altid være opmærksom på, at tangen skal være frisk og have en duft af ingenting eller en duft af hav og salt. Køber man tørret Læsø Tang behøver man ikke bekymre sig om friskheden. Den var frisk, da den blev tørret og pakket, så den er frisk, når du pakker den ud og skal bruge den.

Man skal også være opmærksom på, at tang er  en grønsag, Den er sund, men det er kun en ingrediens i maden. Det er ikke en fødevare, der skal serveres som det eneste på tallerkenen.

Tangen smager selvfølgelig af tang, men forstærker samtidig de øvrige ingrediensers egen smag.

Målet med disse opskrifter er at inspirere til at komme i gang med at bruge tang i madlavningen.

Opskrifterne er enkle, lettilgængelige og de er valgt, så du kan afprøve både bagning af brød med tang, opleve tang i en sammenkogt ret og sammen med fisk samt bruge tangen som en vigtig og markant ingrediens i en frisk salat. Den eneste ret, hvori tangen står alene (næsten alene) er tangchipsene – men det er jo heller ikke rigtig mad – det er slik.

Selvom tang er sundt, så er enhver overdrivelse jo usund. Tangens gode indhold kan også bliver for meget, og det kan ikke anbefales at indtage mere end mellem 5 og 10 gram af de jodholdige tangarter (sukkertang og fingertang) om dagen.

Brød, boller og bagværk

Koldthævede boller med blæretang

Bradepandebrød med blæretang

Rødbedekage med sukkertang

Forretter og hovedretter

Skaldyrssalat med blæretang

Kikærtegryde med tang

Pizza med blæretang

Chili sin carne i tortilla wrap

Pastasalat med tangpesto