Det er tangen, der tæller.
I Politiken MAD i sidste måned – altså i juni udgaven var der stort fokus på lokal mad og på spændende gårdbutikker.
Læsø Tang var blandt de tre udvalgte butikker på Læsø, der var præsenteret i magasinet.
Også i månedsskriftet Gastro havde vores gårdbutik fået en lille præsentation i juni. Her skrev anmelderen, at som Læsøs salt er Læsøs hvide guld, så er Læsøs tang Læsøs blævrende diamant. Smukt – og meget præcist.
Fransk TV har besøgt Læsø og bl.a. Læsø Tang. Læsø Posten skrev om besøget:
TV2 har også ved flere lejligheder i løbet af forsommeren og senest i Go’Morgen Danmark, hvor Holm og Hundebøll besøgt Læsø og sat fokus på de råvarer, vi har at byde på.
Og tang havde også her en meget fortjent plads blandt de ingredienser som TV-kokken Claus Holm tryllede med på Vesterø Havn.
Men tang er jo ikke bare tang. Tang er en fødevare, som man
skal lære at kende og vænne sig lidt til at bruge.
Umiddelbart er tang – uanset arten – en lidt anonym grøntsag.
Oftest anvendes tang som tilsætning, groft granuleret og nærmest som et
krydderi, hvor den milde saltsmag og andre af de diskrete smagsnuancer beriger
madlavningen med ekstra kolorit, og hvor den samtidig virker smagsforstærkende
på alle de øvrige ingredienser.
Men den kan også nemt stå alene som et velsmagende tilbehør: kogt, stegt eller ristet f.eks. som en sidetallerken sammen med andre grøntsager.
Både i Politiken MAD og i Gastro er det jo naturligvis smag, gastronomi og oplevelse, der er i fokus.
Men tang er jo meget mere end det:
Tang er en ualmindelig sund fødevare. Indholdsstofferne, som man jo ikke kan smage, er helt ideelle for mennesker.
Og tang er en helt igennem bæredygtig fødevarer. Der er enorme mængder af tang i havet, tang medvirker til at fjerne næringsstoffer fra havet i de områder, hvor det gror, og tanghøst er derfor med til at bedre havmiljøet langs kysterne.
Den entusiastiske fortaler for lokale fødevarer Go for Local har i år ramt helt plet med deres nyeste humoristiske postkort: Det er tangen, der tæller
Seneste kommentarer