Læsø Tang i VEGO.
VEGO – Sveriges första og störste vegetariske mattidning, april-maj 2021
Under overskriften ÅRETS MATTREND præsenterer journalist Anders Pihl Læsø Tang for de svenske forbrugere og madinteresserede.
VEGO har næsten 100.000 læsere, der i artiklen får lejlighed til at læse en masse om tangens mange gode egenskaber og samtidig inspiration til selv at anvende tang i madlavningen gennem opskrifter og forskellige råd.
Anders Pihl beskriver tangen således ”gott, nyttigt og nærmest uudtømmelig resurs. Tang kallas allt oftera fra framtidens matt.”
I artiklen gennemgås hele Læsø Tangs historie, hvor Rie fik ideen til at producere spisetang efter at have lyttet til et foredrag med biofysikere Ole G. Mouritsen.
Da Læsø Tang startede produktionen i 20214 var der næsten kun asiatisk tang på markedet. Det var selvfølgelig hverken holdbart eller økonomisk fornuftigt at transportere tangen gennem den halve verden, når f.eks. finger- og sukkertang fra vore egne farvande definitivt kan måle sig med asiatisk tang i både smag og egenskaber.
Det er helt naturligt, at Læsø er det sted i Danmark, hvor der sættes fokus på tang.
Læsø gamle tanghuse med ålegræs på taget betyder, at mange i forvejen forbinder vores ø med tang – uanset at ålegræs ikke har noget med rigtig tang at gøre.