9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Foodfestival i Århus. Hvor blev tangen af?

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

Foodfestival i Århus. Hvor blev tangen af?

Læsø Tang var naturligvis igen i 2022 repræsenteret på Foodfestival på Tangkrogen i Århus i weekenden den 2. til 4. september.

Efter to år, hvor corona-restriktioner fyldte mere i vore hverdag end formidlingen af sundhed, velsmag og bæredygtighed, var det en fornøjelse igen at kunne møde en fantastisk masse interesserede gæster på festivalen.

Det var Jomfruhummer, sydesalt og spisetang, der var på menuen i Læsø-standen.
De tre fødevarer er til sammen kernen i den historie som havets ressourcer bidrager til at fortælle om Læsø.

Set med helt lokale øjne var vores deltagelse en bragende succes – masser af fortælling og formidling blev der tid til, og vores tangbod på Læsø-standen var stort set ribbet for alt, alle varer var udsolgte.

Men set fra tangbranchen som helhed var festivaldeltagelsen ikke specielt prangende. Flere af Læsø Tangs kollegaer, der tidligere har stået med i det fælles mål om at lære danskere at spise mere tang havde valgt ikke at deltage i år, og vores tidligere fælles formidling gennem f.eks. Danish Seaweed Organization var heller ikke blandt deltagerne.

Et enkelt foredrag i samtaleteltet, en ny kollega, der primært arbejder med tang som kosttilskud og så Læsø Tang var alene om at udbrede det glade budskab om tangens værdier i ethvert køkken overfor de ca. 28.000 madinteresserede, der besøgte festivalen.

Tangen som fødevarer fortjener, at vi gør det bedre. Jo flere producenter, der i fællesskab præsenterer, formidler og lader nye potentielle kunder smage på vores varer og specialiteter, jo bedre er det for os alle sammen og hele vores branche, og jo mere velsmag, sundhed og bæredygtighed kan vi bidrage med til de danske forbrugere.