Læsø Tang på Jomfruhummerfestivalen 2022
Et af årets faste højdepunkter på Læsø er Jomfruhummerfestivalen.
Fem af Danmarks allerbedste kokke konkurrerer om en gyldne Jomfruhummerklo.
I år var det Magnus Brandenburg Carlsen fra restaurant Alchemist i København., der vandt og de fire øvrige deltager blev flotte nummer to.
Læsø Tang deltager naturligvis også i festivalen og bidrager til at bespise de ca. 5.000 gæster, der er samlet på Østerby Havn for at overvære og deltage i festivalen.
I år var det jomfruhummerfiskefrikadeller, der blev serveret for de sultne gæster fra Læsø Tangs madbod: Torskefilet, jomfruhummer og naturligvis sukkertang til at fremhæve smagen af fiskekødet, og alt udsolgt i løbet af alt for kort tid.
Det er selvfølgelig et stort spændingsmoment i selve konkurrencen om de fem stjernekokke har valgt at tage tang med i deres retter. Og det havde de – også i 2022.
Specielt Umut Sakarya fra restaurant Guldgrillen i København havde givet tangen en fremtrædende rolle som ingrediens – og som det er vel nærmest var forudsigeligt, så adskilte Umuts servering sig ganske meget fra de øvriges. Umut havde valgt at lave en dessert med jomfruhummer – og en af ingredienserne var tangbjesk og tangchips fra Læsø Tang.
Seneste kommentarer