9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Læsø Tang på Jomfruhummerfestivalen 2022

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

Læsø Tang på Jomfruhummerfestivalen 2022

Et af årets faste højdepunkter på Læsø er Jomfruhummerfestivalen.

Fem af Danmarks allerbedste kokke konkurrerer om en gyldne Jomfruhummerklo.

I år var det Magnus Brandenburg Carlsen fra restaurant Alchemist i København., der vandt og de fire øvrige deltager blev flotte nummer to.

Læsø Tang deltager naturligvis også i festivalen og bidrager til at bespise de ca. 5.000 gæster, der er samlet på Østerby Havn for at overvære og deltage i festivalen.

I år var det jomfruhummerfiskefrikadeller, der blev serveret for de sultne gæster fra Læsø Tangs madbod: Torskefilet, jomfruhummer og naturligvis sukkertang til at fremhæve smagen af fiskekødet, og alt udsolgt i løbet af alt for kort tid.

Det er selvfølgelig et stort spændingsmoment i selve konkurrencen om de fem stjernekokke har valgt at tage tang med i deres retter. Og det havde de – også i 2022.

Specielt Umut Sakarya fra restaurant Guldgrillen i København havde givet tangen en fremtrædende rolle som ingrediens – og som det er vel nærmest var forudsigeligt, så adskilte Umuts servering sig ganske meget fra de øvriges. Umut havde valgt at lave en dessert med jomfruhummer – og en af ingredienserne var tangbjesk og tangchips fra Læsø Tang.