Her på siden glæder vi os over, at vi kan dele lidt billeder af Læsø Tang og andet materiale om virksomheden med interesserede.
Det er jo vigtigt, at man kender lidt til hinanden, hvis man skal have tillid til hinanden.
Og tillid skal man have, hvis man skal handle.
Læsø Tang har adresse på Klitgård i Byrum midt på Læsø.
I bygningen til højre er køkkenet, hvor tangen renses, tørres, sorteres og pakkes.
Læsø Tang er en del af Tofteladen I/S.
Tofteladen er en Kulturbutik på Læsø, der udover Læsø Tang også beskæftiger sig med brugskunst, kunsthåndværk, litteratur, journalistik og forskellige andre former for kulturformidling.
Logoer.
Læsø Tang og Tofteladens logoer er ikke ens.
De er begge tegnet og udført af Rie som akvareller og ud fra den samme inspiration.
Læsø Tang på vej til spiseborde rund i Danmark.
Læsø Tang sælges først og fremmest fra webshop.
Men Læsø Tang er en efterspurgt deltager i fødevarearrangementer, messer, markeder både på Læsø og på fastlandet.
Her kan man altid købe varerne og få en god snak om alle de muligheder og fordele, man opnår ved at anvende tangen i den daglige kost.
På Læsø er der hvert år flere velbesøgte og spændende arrangementer og markeder, hvor man naturligvis kan møde Læsø Tang.
I Boden blev der serveret Tangsuppe kogt på fingertang. der var desuden koldthævede boller med søsalt og der var masser af smagsprøver på tangchips fremstillet dels af sukkertang og dels af blæretang.
Læsø Tang deltager på Feriemessen i Herning sammen med andre repræsentanter for Læsø og bl.a tre rigtig søde småpiger i Læsødragter.
Vi går også gerne på scenen for at fortælle. Her i Ålborg Kongrescenter
Tangen høstes. Læsø Tang høster og forarbejder tang fra havet omkring Læsø
De kystnære tangarter høstes af os selv.
Det er helt lavpraktisk.
Iført waders og med saks og kurv går vi ud i vandet og klipper de friske skud af f.eks. blæretang og savtang.
Tangen høstes – her ved Nordre Rønner
Læsø Tang har en aftale med flere professionelle fiskere.
De bringer de tangarter, der vokser på mange meter vand med i land som en bifangst til deres øvrige fiskeri.
Det er f.eks. sukkertang og fingertang, som landes på den måde.
Undervisning og guidede tangture
Fra påske og gennem hele sommeren tilbyder Læsø Tang guidede tangture forskellige steder langs Læsøs kyster.
De guidede ture er velbesøgte af både Læsøs mange gæster, mens også små og store grupper og lejrskoler bestiller et par timers undervisning om tang.
Tangen bliver til fødevarer
Det første der sker, efter at tangen er hentet hjem fra havet, er naturligvis, at den skal renses og tørres.
Tangen hænges til tørre, så den største mængde vand kan dryppe fra.
Det er bæredygtigt ikke at bruge mere elektrisk energi end nødvendigt.
Nyhøstet sukkertang er en utrolig flot grønsag
Den sidste tørring og bearbejdning foregår inde i køkkenet.
Al tang tørrres i dehydrator ved max 50 grader, så de gode næringsstoffer ikke beskadiges.
Rie kontrollerer og lægger hvert enkelt lille sølblad ud på tørrebakken, inden det kommer i ovnen.
Det er varerne, det handler om.
Og mange mange flere
Læsø Tang har lokalsamfundets støtte.
Læsø Tang har to gange udvidet produktionen med støtte fra hhv. landdistriksmidler og fiskerimidler:
Første gang var i 2015, hvor vi modtog tilskud til udvidelse af produktionskøkkenet og lagerrummene og anden gang i 2021, hvor vi isolerede gårdbutikken og indrettede nyt tørrehus.