9940 Læsø
+45 2023 4911 / +45 2925 0919
tl@tofteladen.dk

Pizza med blæretang

Spisetang fra Danmarks reneste farvand

Pizzadej:
2 dl lunkent vand
25 gram gær
1 spsk Tangolie
½ tsk. Læsø salt
2 dl tang-speltmel (eller grahamsmel)
3 dl tang- Ølandshvedemel

Fyld:
50 gram mozzarella ost (eller efter behov)
2 alm. tomat
2 dl frisk eller tørret blæretang (ved at bruge den tærret tang, bliver den mest sprød)
2 dl spinat
1 alm. løg
1 dl kantareller eller andre svampe efter eget valg.

Sådan gør du:
Opløs gæren i lunkent og tilsæt tangolien og Læsø salt.
Ælt speltmel og det meste af ølands-hvedemelet i og sørg for, at dejen bliver smidig.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
Udrul dejen på en meldrysset bordplade og læg fyldet ovenpå, start med osten, derefter de andre ingredienser og slut med blæretangen øverst. Det er vigtigt, at blæretangen ligger øverst, så den bliver sprød. Drys basilikum eller oregano over pizzaen, med et ekstra pift til smagen kan der anbefales hvidløgsgranulat og / eller knust tørret chili.
Pizzaen bages i ca. 20 min. ved 220 grader, eller til den er gylden brun i kanten.

Velbekomme.